Gør haven klar til foråret

Efter en lang vinter, som bare er blevet ved og ved. Så er der snart tegn på, at foråret er på vej. For mange mennesker betyder det , at det er tid til at komme i haven igen. Den skal gøres klar til den nye sæson.

Gør haven forårsklar  

Du må hellere hive huskelisten frem, når du kommer lige fra vinteren og skal begynde at arbejde i haven. Det er rigtig mange ting at tage fat på. Der skal ryddes op i bedene og fjernes ukrudt – også i hækken. I bedene skal der gøres plads til nye planter og hækken skal have luft så den kan vokse. Er der stadig er risiko for nattefrost er det bedst, hvis du ikke er så grundig i din oprydning af bedet. De visne blade og stængler fra sommerens planter kan beskytte de nye skud imod frosten.

Hvis du har en kompostbeholder eller er der nogle steder i din have, hvor der er bunker af blade, skal du være forsigtig med oprydningen. Pindsvin kan ligge i vinterhi sådan nogle steder og de skal helst ikke forstyrres.

Gør din græsplæne klar til foråret

Plænen har godt af at få en omgang gødning. Kalk kan også være med til at give en sund græsplæne. Det er med til at begrænse mængden af ukrudt og mos.

Alt efter, hvor langt vinteren strækker sig, så begynder græsset at vokse i løbet af marts eller april. Så kan du begynde at slå det med jævne mellemrum – cirka 1 gang om ugen. Med en robotplæneklipper slipper du for bøvlet med selv at skulle gå rundt og slå græs. Når vi kommer til højsommeren og der forhåbentligt kommer en masse sol begynder din græsplæne at vokse hurtigt. At slå græsset 1 gang om ugen, vil ikke være nok. Er vejret virkeligt godt, kan du sagtens slå græs, hver anden dag. En af de største fordele ved en robotplæneklipper er al den tid du sparer på at slå græs, som du kan bruge et andet sted i din have. En anden fordel er miljøvenligheden, sammenlignet med benzindrevne græsslåmaskiner skåner en robotplæneklipper miljøet mere, ved at være eldreven. det er altså ganske fornuftige fordele ved at investere i nogle fornuftige havemaskiner.

Gør køkkenhaven klar  

I starten af foråret er det for tidligt at begynde at så i din køkkenhave, men du kan gøre klar til det. For eksempel er det en fordel for din køkkenhave, hvis du lægger kompost ud et par uger før du skal så. Kompost kan nemlig hæmme frøenes vækst. Kan du ikke vente med at komme i gang med at så? Du kan så dine plantefrø i vindueskarmen eller i dit drivhus. Det er super, hvis du gerne vil have en tidligere høst.

Vil du gerne have dine grøntsager i fred fra sneglene, så kan du med fordel sætte et sneglehegn op omkring din køkkenhave. Der er desværre også problemerne med dræbersneglene. Når temperaturen kommer op omkring de 10 grader, starter dræbersneglene med at røre på sig. De er små til at starte med, men de vokser hurtigt og formere sig hurtigt. Derfor er det lettest at bekæmpe dem i starten af foråret, hvor der ikke er så mange.

Så skynd dig at find havehandskerne frem og kom ud og nyd din have. Læs også, hvordan du gør din bolig forårsklar her.

Skriv et svar