Indretningen af ens hjem er indretningen af ens liv

Det kan lyder som en voldsom påstand; at ens hjem skulle være en så voldsom afspejling af ens hjem. Naturligvis skal det ikke forstås for konkret, at man ikke nødvendigvis har styr på sit liv fordi man ikke har en god indretning. Den indre balance i ens sjæl, og ens udtryk udadtil, både i udseende og i ens hjem, har dog en forbindelse, men den er meget delikat. Og ikke mindst svær at definere præcis.
Ud fra den ide at der er en sammenhæng imellem sjælelivet og hjemmets indretning, så burde et flot hjem med flotte møbler være et tegn på at en person er fuld af overskud og i balance med sig selv. På samme måde er et rodet hjem, som der ikke er styr på, et tegn på det modsatte. Det skulle man i hvert fald tro.
Sandheden er, at det kan hænge sammen således, men det kan også være et tegn på det komplet modsatte. Folk der er meget stresset og føler de slet ikke har styr på deres liv, de kan finde på at gøre ekstra ud af indretning, så det fremstår som om de har rigtig godt styr på deres ting.
Ligeledes kan det modsatte gøre sig gældende: Måske har du ikke den mest interessante indretning, men det betyder ikke at du ikke har styr på dit liv.
Ikke desto mindre anerkender langt de fleste mennesker, at indretning er et vigtigt udtryk, og at det fortæller noget om de mennesker som bor det givne sted.

Flotte møbler er hjørnestenen i en god indretning

Hvis du har besluttet dig for at du vil gøre noget ved indretningen, så er der flere steder man kan starte, men flotte møbler er vigtigt.
Hvis man ingen forstand har på indretning, så skal man ikke blive fortvivlet. I sidste ende handler det hele om hvad du er komfortabel med, og ikke noget som helst andet.
Derfor, som det første, gå dit hjem igennem, fra top til tå, og tænk over hvad du i virkeligheden synes om din indretning. I en travl hverdag ligger vi ikke altid mærke til hvad det er vi bor i. Vi stopper ikke op og føler efter hvordan vi i virkeligheden har det med indretningen.
Skriv alle de steder ned, hvor du føler noget er ”forkert” og sæt dig så ned og se om der ikke skulle være en sammenhæng imellem de forskellige ting.

En otiumstol er blandt de møbler alle hjem bør have

De fleste folk har et spisebord og nogle tilhørende stole. Derudover har de en sofa, et sofaborg og et tv – og naturligvis en seng. Men derudover er der mange som ikke rigtig har så meget andet. De har måske ikke rigtig brug for det.
Dertil kan man kun sige, du har brug for en otiumstol. Det er en ting som alle hjem bør have. Ikke nok med at de ser pæne ud, så gør de også et hvert hjem mere afslappende.

Skriv et svar