Dette skal du tjekke op på i din bolig efter en lang vinter

Den første forårsmåned er netop startet og selvom temperaturerne lige nu mere minder om vinter, er det tid til at gøre din bolig forårsklar. At gøre din bolig forårsklar handler om at tjekke op på forskellige ting i din bolig efter den lange vinter, hvilket du kan læse mere om her.

Tjek vinduer og døre som det første

Hele vores bolig bliver udsat for lidt ekstra i løbet af vinteren i form at kolde temperaturer og sne. I den forbindelse er der meget, som du skal tjekke op på efter en lang vinter. Det første som du skal kigge på er vinduer og døre i boligen.

Det er nemlig især ved vinduer og døre, hvor der er stor risiko for at der opstår skader efter en lang vinter og det er derfor det første, du skal tjekke i din bolig for at blive klar til foråret.

Når du skal tjekke vinduer og døre gælder det om at kigge efter eventuelle revner og holde øje med om de lukker helt tæt, så der ikke kommer koldt luft ind i boligen.

Få styr på fugtniveauet i kælderen

Det næste, som er vigtigt at holde øje med i din bolig efter vinteren, er fugtniveauet i kælderen. Om vinteren er der et andet fugtniveau i luften og det giver en øget risiko for at der kommer for meget fugt i kælderen.

Det er vigtigt at holde øje med fugtniveauet i kælderen, da fugten kan trænge op i resten af boligen hvis du ikke får standset det i tide. For meget fugt i kælderen kan også udvikle sig til skimmelsvamp og det er derfor vigtigt at være forebyggende omkring fugtniveauet i din kælder, så du ikke risikerer at der kommer skimmelsvamp i din bolig.

Hold øje med tag og tagrender

Det tredje punkt, som du skal tjekke op på for at din bolig bliver klar til foråret er tag og tagrender. Ligesom vinduer og døre bliver taget udsat for kolde temperaturer og det kan resultere i skader på taget. Samtidig er det vigtigt at holde øje med tagrenderne.

At holde øje med tagrenderne handler primært om at sørge for at der ikke ligger blade eller andet skidt og fylder i dine tagrender. Hvis der ligger for mange blade i tagrenden er der ikke plads til vandet og det vil ryge ud over kanten, hvilket kan resultere i skader på husets facade.

Taget er straks lidt sværere at holde øje med, da det er svært at vurdere hvornår der er skader på taget. Det er vigtigt at du jævnligt renser taget, så der ikke er alger eller andet på taget, da det kan gøre at vand trænger gennem taget og ned i tagkonstruktionen.

Hvis du søger for at holde taget rent, er du godt på vej til at passe på dit tag. Efter vinteren er det dog en god idé at få professionelle til at kigge om alt er som det skal være på dit tag. Du kan fx få polske håndværkere til at tjekke op på dit tag for at se om der styr på det hele.

Det er nemlig vigtigt at opdage skader på taget eller tagkonstruktionen i god tid, for at der ikke skal laves for meget om for at rette op på skaden.

Frisk din bolig op indendørs

Det sidste, der skal til for at din bolig bliver helt klar til foråret er ved at friske din bolig op indendørs. Efter en lang vinter, hvor vi har brugt meget tid indendørs er det nemlig tid til en forårsrengøring af boligen.

Samtidig med forårsrengøringen kan du overveje at friske boligen op med lidt ny dekoration så der også indendørs er klar til at foråret. Du kan finde meget forskelligt dekoration der kan give din bolig et nyt pust. Det kan være et par planter eller lidt flot sengelinned, fx fra damask.dk.

Når du har fået styr på de praktiske foranstaltninger i boligen og gjort klar indendørs med lidt ny dekoration er din bolig klar til at gå foråret i møde.

Skriv et svar