Opgrader din have i dag

Der er mange, der går med en spire i maven, når de tænker på de ting, de gerne vil have lavet ved deres hjem og have. Nogle vil måske have lavet nyt badeværelse, mens andre bare går og drømmer om det helt nye køkken. En tredje går og drømmer om at lave en masse om i haven. Da haven er så stor del af ens hjem, er det vigtigt, at man nøje overvejer de mange muligheder, der er for at udsmykke og opgradere sin have. Både i form af smarte gadgets, men selv en simpel havebænk, kan man med lidt charme og snilde komme rigtigt langt med.

Den hyggelige krog i haven

I mange haver kender man godt det med, at man har et yndlings sted at opholde sig. Det kan være, at der lige her er læ, eller det måske er her, solen altid skinner. Her er der mange muligheder for at gøre det endnu mere behageligt at tilbringe dine timer.

Man kan nemlig lave en hyggelig afkrog af haven, hvor man kan nyde sin bog i fred, eller hvor man kan lytte til musik og stresse helt af. Krogen kan være omringet af en masse beplantning og træer hvis man foretrækker at have et sted, hvor man kan være lidt for sig selv. Omvendt kan stedet også bare være et hjørne af haven, hvor der egentlig er åbent hen til.

Alt afhængigt af hvad man selv foretrækker, kan man vælge i mellem den lidt mere minimalistiske stil og strippe beplantningen lidt ned, eller man kan gå med det lidt mere rå udseende og lade beplantningen gro lidt frit omkring den hyggelige krog. Underlaget kan sagtens være normale betonfliser, som giver en havebænk et solidt underlag, så den ikke vipper eller står ustabilt.

Betonfliserne fås i mange forskellige størrelser og farver. De sorte fliser er oplagte som underlag til en havebænk. De sorte fliser optager meget af varmen fra solens stråler og holder sig derfor tit varme i lang tid om sommeren, hvilket lægger op til at se solnedgangen fra havebænken – uden kolde fødder.

Klar til sommer med ny terrasse

Terrassen er endnu et dejligt projekt, mange vil gå i gang med, når de tænker på at opgradere deres have. Til terrassen er der igen gode muligheder for at gøre brug af betonfliser, da de som sagt kommer i mange forskellige størrelser og farver. Spørgsmålet, der handler om hvorvidt man skal bruge fliser eller træplanker, kommer ofte op, når der skal laves ny terrasse. Betonfliserne har den fordel over træplankerne, at de ikke kræver den samme mængde vedligeholdelse, da de bare kan fejes eller skylles over. Derudover bliver de ikke udsat for råd og svamp, og de holder generelt også i flere år end træplankerne. Træplankerne giver dog et lidt hyggeligere og rustikt udseende, som mange godt kan lide.

Går du og overvejer, hvordan du skal opgradere haven, når sommeren banker på? Med denne artikel har du et godt udgangspunkt for en moderne og hyggelig have.

Skriv et svar