Man får viden, når man er nysgerrig

Det er nok fælles for mange, at de gerne kunne tænke sig at vide noget mere på et eller andet område, men at de bare ikke rigtig synes, at de har tid til at udforske et område så meget, at de ved nogle ting omkring det. Men det behøver faktisk ikke at kræve en særlig stor indsats af dig, hvis du vil vide noget mere omkring noget, for i dag har vi jo internettet, og det er fyldt til randen med viden, men det der er omkring vidensformidling på internettet, det er, at den tit bliver formidlet i meget korte vendinger, og derfor kan man gennem internettet tilegne sig god viden gennem korte artikler og lignende.

Der er meget her i livet, som vi ikke ved, og som vi ikke har tid til at tilegne os viden omkring, for man kan jo ikke vide alt, og man interesserer sig jo heller ikke for alle ting i verden. Derfor tilegner man sig tit megen viden om et lille vidensfelt. Men dette betyder ikke, at man behøver at indskrænke sig til ikke at vide noget som helst andet end lige det, som man interesserer sig aller mest for. Nogle gange kommer det en til gode at have en stor bred vifte af viden, også kaldet almen viden. Det kommer for eksempel tit en til gode, når man står nede i byen og skal til at købe et eller andet produkt, som kommer ind under en kategori, som man ikke helt ved så vildt meget om, men hvis man har en god almen viden, så har man tit også en idé om, hvad det er man skal lede efter.

At tilegne sig nødvendig viden

Men hvordan får man lige sådan en god vifte af almen viden. Tja, det er jo ikke noget, som man bare lige kan give en opskrift på, for tit bliver almen viden dannet lidt ubevidst, men fælles for alle, der har en god portion almen viden er, at de interesserer sig meget om nogle forskellige ting, og så interesserer de sig en smule for alting.

Men et eller andet sted skal viden jo komme fra. En hurtig måde at skaffe sig god viden, som man kan bruge til noget, uden at man behøver at nørde og bruge vildt langt tid på det, det er at bruge internettet, hvor man måske kan surfe lidt omkring på hjemmesider og læse et par artikler, som jo tit ikke er så lange på internettet.

Sådan er det også, hvis du skal ud og investere i en espressomaskine, som jo er utrolig populært at gøre i disse tider. Så er det godt med noget almen viden, og det er også virkelig godt, hvis man lige går på internettet og søger lidt på, hvad en god espressomaskine er, hvor man måske kan få et link, hvor der står ”læs mere”, hvor man så får en god forklaring på, hvad man skal kigge særligt efter, når man køber en espressomaskine.

Skriv et svar