Kolde nætter kan give mus og rotter

Når nattetemperaturen nærmer sig frysepunktet, stiger risikoen for at få rotter eller mus i huset.

De små skadedyr søger nemlig mod bygninger, når temperaturen bliver for kold, og det gør den typisk allerede fra oktober måned og de næste måneder frem.

Der er naturligvis ingen, der er interesseret i at få de ubudne gæster ind i huset, så derfor handler det om at tænke præventivt.

Undgå mus og rotter i hjemmet

Hvis du vil undgå gnavere i dit hjem, skal du sørge for at skærme af for dem. Rotter og mus søger ly, de steder hvor der er varme samt mad og drikke. Derfor handler det om at skærme af til bolig, udeskur, garage og andre steder, hvor der kunne tænkes at være varme, mad og drikke.

Det du skal være særligt opmærksom på, er at få lukket alle revner og sprækker af. En rotte skal blot bruge 17 mm – så kan den klemme sig igennem og ind til huset, skuret osv. Og for at gøre ondt værre, skal en mus kun bruge omtrent det halve! Hullet i en almindelig sodavandsflaske er med andre ord tilstrækkeligt – så ser du en åbning i det lille omfang, skal du lukke af for den.

Derfor vil du ikke have mus og rotter i huset

De kaldes ikke gnavere for sjov. Mus og rotter kan forvolde stor skade på hjemmets inventar – og så spreder de bakterier.

Når de små skadedyr kommer ind i hjemmet, ser du ofte hurtigt tegn på deres tilstedeværelse. Ledninger, isolering, møbler – ja, gnaverne sætter tænderne i næsten alt, de kan komme i nærheden af.  Det betyder, at dit hus langsomt tager skade – og du skal bruge tid og penge på at efterse elinstallationer og meget mere. Elinstallationerne kan i værste tilfælde bryde i brand, så det er vigtigt at sørge for, de er intakte og ikke bliver farlige på grund af skadedyr, der gnaver i ledninger.

Derudover har mus og rotter en særlig evne til at bære sygdomme med sig. Rotterne kan bære op på 55 sygdomme på en gang! (Kilde: Bekæmpelse af rotter, Toxin Skadedyrsbekæmpelse.) Og det er nok næppe noget, du vil have i nærheden af dig eller din familie. Faktisk er smittefaren så ekstrem, at rotterne udgør en decideret sundhedsrisiko og kan gøre jer syge i husstanden.

Lad de professionelle klare arbejdet

Mus og rotter skal bekæmpes hurtigst muligt. Der findes mange guides til, hvordan du selv bekæmper dem, men der er ingen garanti for et vellykket resultat.

Derfor anbefaler vi kraftigt, at i henvender jer til en professionel skadedyrsbekæmper, der kan fjerne gnaverne hurtigt og effektivt.

Er du i tvivl om du har mus eller rotter, bør du også kontakte en skadedyrsservice, der kan komme og efterse dit hjem. Det er nemlig vigtigt at sætte ind hurtigt, så de uønskede rotter og mus ikke får lov at slå sig løs i boligens indmad og sprede deres sygdomme til dens beboere.

Kontakt derfor en professionel og sørg for at få udryddet alle skadedyrene på én gang.

Skriv et svar