Små ting du kan gøre i hverdagen for at blive sundere

Det kan måske godt virke som en meget uoverskuelig ting, hvis man gerne vil tabe sig eller bare være lidt sundere. Men det behøver det altså ikke være. Der er mange små ting, man kan gøre, som ikke kræver store omvæltninger, og som ikke kun handler om hård træning.

Drop alle diæterne

Når man vil tabe sig eller blive sundere, er det vigtigt, at man ikke bare finder den første og bedste kur. Det vil nemlig ikke virke i længden. Hvis man begynder på en kur, hvor man skal udelukke en masse madvare eller tage i et fitnesscenter og træne hver dag, vil den formentligt ikke holde i lang tid. Det handler nemlig ikke om at gå på kur, men derimod at lave en livstilsforandring. Kort sagt så skal man finde en måde at leve på, som man kan se sig selv gøre i mere end bare 6 uger.

Hvis man begynder på en kur, hvor man ikke må spise pasta eller hvidt brød, men derimod bare skal leve af broccoli, vil man helt sikkert tabe sig hurtigt – men man vil også lynhurtigt tage det hele på igen, når man er færdig med kuren. Det handler derfor om at finde noget mere holdbart.

Først og fremmest skal man passe på med for store omvæltninger. Prøv at ændre små ting til at starte med. Et godt eksempel er, at man skal have noget grønt på sin tallerken til hvert måltid. Det betyder nemlig ikke, at man skal leve af broccoli og aldrig spise pasta. Til gengæld betyder det, at man skifter lidt af pastaen ud med en smule broccoli. Man går altså ikke glip af den lækre pasta.

Det er også en god idé at øge ens vandindtag. Vand hjælper nemlig en med ikke at føle sig så sulten hele tiden. Så tag et stort glas vand før hvert måltid. Læs mere her for at få flere tip til en sundere hverdag.

Inkorporér mere motion i din hverdag

Selvom maden er utrolig vigtigt, når man skal tabe sig, kan man altså ikke komme uden om, at man også skal ud og røre sig. At røre sig er dog ikke nødvendigvis lig med en times cardio, dog er det altid godt med lidt træning.

En god måde at få motion på er at gå. Det kan for eksempel betyde, at i stedet for at tage bussen ned i byen eller tage bilen hen til supermarkedet går man derhen. En god måde at sørge for, at man kommer mere ud at gå er ved at sætte et mål for sig selv. Det kan for eksempel være, at man skal gå 10.000 skridt hverdag. En god måde at opmuntre sig selv til at gå er ved at købe en skridttæller. Pointen med en skridttæller er, at den tæller hvor mange skridt man har gået. Der findes utrolig mange skridttællere, men man kan se nogle af de bedste modeller ved at klikke her.

Skriv et svar