Effektiv behandling af kronisk migræne

Patienter, der lider af kronisk hovedpine, der ikke har fundet lindring ved brug af stoffer kan finde håb gennem occipital nerve stimulation (ONS).

På 58. årlige møde i American Academy of Neurology, April 1 til 8, 2006 i San Diego, den medicinske forskning fra Mayo Clinic i Arizona, fremlagde resultaterne af deres kliniske studier, der viser ONS som en sikker og effektiv behandling for hovedpine kronisk.

ONS behandling involverer at implantere en neurostimulator under huden på bunden af hovedet. Den neurostimulator leverer elektriske impulser nær occipital nerver via isolerede tunnel under huden.

De førende producenter af implantater til neurostimulation hedder Medtronic og St. Jude Medical. Begge selskaber er funderet i USA. Begge selskaber producerer og leverer de afgørende elementer, der udgør implantatet i neurostimulation.

Migræne er en alvorlig hovedpine normalt mærkes som en dunkende smerte på forsiden eller på den ene side af hovedet. Nogle mennesker har også andre symptomer, såsom kvalme og lysfølsomhed.

Mere end 32 millioner amerikanere, 70 procent af dem er kvinder, lider af migræne og taber omkring 157 mio arbejdsdage om året, ifølge National Hovedpine Foundation. Mange syge videre til en kronisk tilstand, oplever hovedpine mere end 15 dage om måneden. Det anslås 40.000 mennesker i USA ikke reagerer på eksisterende behandlinger, og mange kan være kandidater til alternative behandlingsformer

Occipital neurostimulation involverer implantering af elektroder, en impuls generator og tilslutning isolerede ledninger under huden. Elektroderne er implanteret i nærheden occipital nerve placeret lige under huden på bagsiden af ​​hovedet og impulsgeneratoren er normalt implanteret på et sted i torsoen. Patienten anvender en fjernbetjening til at levere elektriske impulser til occipital nerve med det formål at maskere smerten.

Det smarte ved neurostimulation er at man kan teste hvorvidt det virker, inden man udfører det fulde indgreb.

Testen varer ca. en uge. I den uge indoperes en test-elektrode, imens resten af implantatet, pacemakeren, bæres uden på kroppen.

Efter en uges brug har speciallægerne et klart billede om, hvorvidt neurostimulation vil have en vedvarende effekt på smertepatient.

I løbet af den uge testes forskellige stimulationsprogrammer, og derved når man frem til den indstilling der giver bedst smertelindring.

Begge operationer – både for test-elektroden og det fulde indgreb – varer ca. 1 time og det udføres i lokal bedøvelse. Det betyder at implantatet bliver udført som dagskirurgi.

Dog skal man hvile sig 1-2 timer efter indgrebet.

Før man kaster sig ud i neurostimulation, bør det overvejes at prøve botox mod migræne som behandling først. Botox mod migræne er anden effektiv behandlingsform mod migræne, som består af 30 injektioner af giftstoffet botolinum, også populært kaldet for botox.

Botox er generelt kendt som et skønhedsstof der udglatter rynker. men nylig forskning har påvist at man kan anvende botox som en effekt lindring for smerte, og især for migræne.

Det er en simpel behandling der blot tager 15 min og som giver øjeblikkelig effekt.

Smertebehandlingen er dog ikke vedvarende. Effekten af botox foretager sig gradvis, og derfor skal den gentages ca. hver 3. måned.

Skriv et svar