Sådan kan du selv måle radonniveauet i din bolig

11 måneder siden |  0 comments  |  Boligen

Hvis du har et ønske om, at kunne måle radonniveauet i din bolig, så har du – som udgangspunkt – to muligheder; du har mulighed for at bestille en virksomhed til at foretage arbejdet for dig, men du kan også blot vælge at investere i enten én eller flere radonmålebokse (mange kender det også som et radon dosismeter), som du selv kan sætte op. Hvad du foretrækker er naturligvis noget, der er helt og aldeles op til dig selv, så derfor skal du også vælge den fremgangsmåde, du synes bedst om.

Har du intentioner om, at skulle måle radonniveauet på egen hånd, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at den mest specifikke løsning er, at du vælger at gøre brug af en lukket radonmåleboks. Det skal dog gøres klart, at der også er andre muligheder, hvilket inkluderer en digital radonmåler, men de giver dog kun en indikation af, hvorvidt mængden af randon befinder sig på et niveau, der er for højt – og derfor er du også bedst tjent ved at gøre brug af den mere specifikke metode; lukkede radonmålerbokse.

Det er nemt at måle radonniveauet på egen hånd


Der skal selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at det er nemt for dig at måle radonniveauet i din bolig. Derfor bør du heller ikke være i tvivl om, at det er noget, du sagtens kan klare på egen hånd. Det kræver ganske enkelt blot, at du vælger at bestille en række lukkede radonmålebokse, du kan placere i de forskellige rum i din bolig. Det er en rigtig god idé, at du bestiller en radonmålebokse til alle rum i hjemmet, men hvis du ikke ønsker at bruge penge på dette, så er de vigtigste rum naturligvis opholdsrum som stue, soveværelser og børneværelser.

Når du modtaget dine målebokse til de forskellige rum i din bolig, så er næste skridt at de placere dem efter de medfølgende instruktioner i mellem 2 og 3 måneder. Herefter skal du blot sende dem tilbage til leverandørens laboratorie, hvilket oftest er noget, der skal gøres i en medfølgende svarkuvert. Lige så snart laboratoriet har udarbejdet en analyse af dine målebokse, du har fremsendt, så vil du som regel kunne se resultaterne via et online login, men det er dog meget almindeligt, at du også modtager en e-mail med resultaterne.

Du skal blot følge de medfælgende instruktioner


Hvis du vælger at klare din måling på egen hånd, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal sørge for at købe dine målebokse hos en troværdig forhandler, der også sørger for, at der bliver sendt instruktioner med. Det er meget normalt, at det er noget, der medfølger, så derfor bør det heller ikke være noget problem, at vælge et sted, hvor du får instruktioner med, så du blot kan følge disse, når du skal sætte dine målebokse op i hjemmet – det er også noget, der beviser, at det bestemt ikke er sværere end, at du sagtens kan gøre det på egen hånd.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

2 år siden

Opgrader din have i dag

Der er mange, der går med en spire i maven, når de tænker på de ting, de gerne vil have lavet ved deres hjem og have. Nogle vil måske have lavet nyt badeværelse, mens andre bare går og drømmer om det helt nye køkken. En tredje går og drømmer om at la...

2 år siden

Man får viden, når man er nysgerrig

Det er nok fælles for mange, at de gerne kunne tænke sig at vide noget mere på et eller andet område, men at de bare ikke rigtig synes, at de har tid til at udforske et område så meget, at de ved nogle ting omkring det. Men det behøver faktisk ikke a...

2 år siden

Er du meget kræsen? – sådan finder du den rigtige massage stol

Vi har alle sammen prøvet at være ømme i kroppen. Nogle bliver det af at have et meget aktivt arbejde, hvor de skal rende rundt hele tiden. Andre bliver øm i kroppen af ikke at have et særlig aktivt job, men derimod et job, hvor men bare skal sidde n...