At cykle er godt for miljøet

Vi skal huske at tage cyklen frem for bilen. Det er ikke kun godt for os selv, men det er også godt for miljøet. En cykel forurener naturligvis langt mindre, end en bil gør det.

Danmark er en cykelnation, og er i princippet kun overgået af Holland. Dette kommer også af, at vi har nogle utrolig gode forhold i Danmark, med gode cykelstier i byerne, der gør at det er forsvarligt at sende vores børn ud i trafikken i en meget tidlig alder. På den måde gør vi også hele nationen vant med at cykle fra barns ben af. Værdien af dette er meget høj værdi, i forhold til vores overordnede folksundhed, men også det centrale på denne blog; nemlig miljøet.

Miljøets rationelle transportmulighed

Cykling er i sig selv godt for miljøet, men det handler i princippet om meget mere end det. At komme fra A til B på en miljørigtig måde er blot én ting – den anden er selve produktionsprocessen af vores udstyr, cykler, tøj og meget mere.

Forbrugeren og Danmark er blevet væsentlig mere bevidste omkring, hvordan ovenstående produkter er produceret. På mange af de nyere el-cykler eksempelvis, er der indstillet automatisk el-drevne cykellygter, således man sparer på strøm ved at undlade at skulle skifte batterier på lygterne. I stedet startes lyset automatisk, ved at der trædes i pedalerne.

Ydermere er cykeltøj i sig selv også blevet en millionindustri inden for miljørigtig produktion. Dels handler det om, at virksomhederne ikke overskride diverse forurenings-kvoter, men også at den almene forbruger er opmærksom på, hvordan varerne produceres. Hvis tøjet, eller det generelle cykeludstyr ikke er produceret etisk korrekt, kan det direkte gå ind og påvirke kundens beslutningsproces.

Miljøet er vigtig for Danmark

I Danmark er vi generelt gode til at være bevidste omkring miljøet, men det opstår typisk meget sporadisk. Det kan være, hvis der er fokus på miljø- samt klimaforandringer i medierne, så vil det automatisk påvirke den generelle befolknings dagligdag. Dette er en meget naturlig tilgang.

En anden ting, der kan understrege vigtigheden for miljøet, er når virksomhederne tager det til sig. Internt såvel som eksternt. Den interne mulighed fungerer rigtig godt, eksempelvis ved at sætte skub i folks bevidsthed, med sågar at lave Co2 uger.

Det kan være inden for forskellige afdelinger- eller blot overordnet i hele organisationen. Ofte er det godt med interne konkurrencer, eller fokusuger, da hver enkelt medarbejder kan være med til at motivere hinanden til at præstere bedre- samt yde en god indsats. Eksempler på dette kunne være:

  • Økologisk og bæredygtig kantinemad
  • Cykle på arbejde
  • Sluk alt unødig lys 

Og meget mere… her er det altså kun fantasien der sætter grænser.

Ligegyldigt hvad bør step to ALTID være en løsning – TAG DIN CYKEL PÅ ARBEJDE.

Tak fordi du læste med.

Skriv et svar