5 CO2 neutrale ferier som skåner miljøet

Det er snart ved at blive tid til at planlægge årets ferie, derfor har vi i år fokus på grønne ferier. Man kan gøre en stor tjeneste for miljøet, ved at tage på miljøvenlige ferier. Dette er ikke noget alle har i baghovedet, når de planlægger sommerferien. Derfor vil vi rigtig gerne prøve at påvirke dig, til at tænke over dette når du skal vælge din ferie.

Man skal selvfølgelig ikke få dårlig samvittighed over at vælge en normal ferie, vi har heller ikke noget problem med at tage på ferie i f.eks. Frankrig eller Spanien. Det vigtigste er dog at man er klar over, hvad som er godt for miljøet og hvad som skader miljøet. Derfor vil vi gerne inspirere dig med følgende liste:

  1. Campingtur i Danmark eller udlandet- hvorfor ikke tage på campingferie med familien eller vennerne? Det er hyggeligt og godt for miljøet, derfor er det nummer et på listen over ferier. Du kan finde billige telte her, hvis du gerne vil afsted.
  2. Ferie i sommerhus – denne ferie er måske ikke CO2 neutral i sig selv, men det er hvad man gør det til. Derfor kan sommerhuset sagtens være godt for miljøet, hvis i tænder op i brændeovnen og slukker for tv’et.
  3. Kanotur – tag på kanotur med vennerne, og kom væk fra alting. Her kan man slå det sammen med en campingferie, og være afsted i en hel uge.
  4. Cykelferie – dette er et populært valg blandt mange, du kan tage ud, bare dig og din cykel, og så bare cykle afsted. Denne type at ferie, er også oplagt sammen med venner eller familie.
  5. Vandreferie – hvorfor ikke tage på en vandrin? Dette er godt for kroppen og sjælen, da du kommet ud i naturen og motionere. Dette er et populært valg, da man kommer væk fra hverdagen, og alle dens problemer.

Hvad skal man være opmærksom på, når man tager på ferie?

Selvom du ikke tager på nogen af de ovenstående ferier, så kan man sagtens skære ned for forureningen på sin ferie. Der er mange god råd til dette, og det behøver ikke at være svært, og så får man automatisk en bedre samvittighed. En af de ting som du kan gøre er, at undgå taxaen og tage bus eller tog i stedet, dette er både godt for miljøet og pengepungen.

Vælg et miljøvenligt hotel og sluk for airconditionen, sådan sørger du for, at der bliver brugt meget mindre strøm, og dermed skåner du miljøet. Tag det offentlige i stedet for bilen. Medmindre du ejer en elbil eller brintbil, så kan det være en rigtig god ide, at tage afsted med offentlig transport eller cyklen, dette er relativt nemt, og gør rigtig meget for et bedre miljø.

Vi håber at i har fået noget ud af denne liste, og hvis i har nogle tilføjelser, så skal i være velkommen til at tilføje dem i kommentarfeltet.

Skriv et svar