Værd at vide om lån i Sverige

Hvis man er i en situation, hvor man har brug for at låne penge, og man af den ene eller anden grund foretrækker, at lånet ikke foretages i Danmark, så kunne Sverige være et glimrende alternativ. Det kan være, at man ikke har mulighed for at låne i Danmark, eller at man måske står og overvejer at flytte til Sverige, og har brug for et lån til at realisere den drøm. Det er jo trods alt kun et smut over Øresund, og så er man i vores naboland. Det tager derfor ikke lang tid, at krydse grænsen mellem Danmark og Sverige, så med mindre at man bor omkring den tyske grænse, så fås det ikke meget lettere, hvis man gerne vil låne penge i udlandet. Så lån penge i Sverige.

Ingen RKI i Sverige

I Sverige har det ikke det såkaldte RKI, som vi kender her fra Danmark. Hvis man er optaget i RKI i Danmark, så vil man ikke have muligheden for at låne penge, da man tidligere har haft nogle problemer med f.eks. at tilbagebetale lån. Det betyder dog ikke, at Sverige ikke har noget lignende system. Det har de skam, men derover hedder det i stedet Kronofogden. Man skal dog ikke tro, at det er totalt gnidningsfrit at låne penge i Sverige, hvis man er i RKI. Der er nemlig flere af de forskellige låne udbydere, der kræver at du ikke er optaget i denne. Der er dog også andre udbydere, som faktisk er helt og aldeles ligeglade med dette faktum, og de har intet imod at låne penge til en dansker, som er med i RKI.

Andre forhold at tage hensyn til

RKI er dog ikke den eneste ting, som man skal være opmærksom på, hvis man som dansker gerne vil tage et lån. Der er således flere af låneudbyderne, der kræver at man er svensk statsborger. Det vil selvsagt være et problem for en dansker. På samme vis er der også flere, der kræver at man har fast bopæl i Sverige. Der er dog samtidig rigtig mange andre, som altså ikke har disse forbehold, og som man som dansker frit kan benytte.

Lån penge i Sverige

På trods af at nogle af udbyderne har særlige regler, så er det altså værd at bemærke, at der er en hel masse, som ikke har nogen. Det vil altså sige, at hvis man som dansker ønsker at låne penge, så er Sverige en rigtig god mulighed for at gøre netop det. Der er dog nogle ting, som man bør være opmærksom på. Man kan i øvrigt find flere info om Sverige her. Der vil man kunne læse om alle de forskellige ting, som man bør overveje inden man beslutter sig endeligt for, at det er i Sverige, at man gerne vil tage et lån. Der er jo som grundregel altid ting, som man bør overveje inden man optager et lån, og det gør sig især gældende, hvis man går og overvejer at låne penge i udlandet.

Skriv et svar