Miljø handler om mange ting

1 år siden |  0 comments  |  Diverse

Miljø behøver ikke altid omhandle et godt indeklima. Det kan også være miljøet man sidder i. Faktisk berører det rigtig mange forskellige emner, og det er som sådan ikke noget der er mere vigtigt end noget andet.

Arbejder man eksempelvis på et kontor, er det meget afgørende at kontormiljøet indfrier de krav man måtte have. Vi har alle sammen nogle præferencer til hvilke elementer et godt kontormiljø skal rumme. Dog kan det være svært at få alle ønsker opfyldt, men det er blot essentielt at man føler sig tilpas på sin position.

Faktisk har flere undersøgelser vist, at det svækker produktiviteten markant, hvis medarbejdere ikke har den opfattelse, da der bruges for mange ressourcer på at være irriteret over, at miljøet ikke er som det reelt set burde være. Det kan være småting, men også større ting såsom belysning, loftshøjde, indretning, støj m.m.

Langt de fleste tilfælde er det muligt at gøre noget ved dette. Det er i høj grad noget man skal være opmærksom på, hvis man har ansvar for HR eller medarbejderne i en organisation. Trivsel på en arbejdsplads sker ikke blot af sig selv – det skal opbygges og plejes, ligesom det gør sig gældende med alle mulige andre områder når det omhandler drift af en virksomhed.

Ofte er det noget som bliver berørt på medarbejdersamtaler, hvor der tages højde for ting som disse. Det er også blevet en populær måde for virksomheder at hyre den bedste arbejdskraft på. Gode medarbejdere kommer ikke nødvendigvis af sig selv. Ligeledes har flere virksomheder også oplevet, at det er sværere at bibeholde kvalificeret arbejdskraft.

Loyaliteten er næsten ikke eksisterende. Men ved blandt andet at have fokus på disse essentielle emner, som trivsel og arbejdsmiljø kan man stå bedre i konkurrencen om den bedste og mest kvalificerede medarbejdere, eftersom omgivelserne er tiltalende.

Dette er også kendetegnet ved begrebet ”employer branding”.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

9 måneder siden

Sådan skaber du den gode arbejdsplads med teamudvikling!

Alfa og omega for en god arbejdsplads er, at dine medarbejdere fungerer godt sammen - både fagligt og socialt. Dette mix af høj effektivitet og plads til hinandens forskelligheder kan være svært at få til at gå op i en højere enhed, hvis man har en m...

1 år siden

Kvit smøgerne, og gør noget godt for miljøet

Rygning er en dårlig vane, som mange danskere alligevel har svært ved at kvitte. Rygning er både skidt for helbredet og for din pengepung, men rygning er faktisk heller ikke godt for miljøet. Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du bør kvitte sm...

1 år siden

At cykle er godt for miljøet

Vi skal huske at tage cyklen frem for bilen. Det er ikke kun godt for os selv, men det er også godt for miljøet. En cykel forurener naturligvis langt mindre, end en bil gør det. Danmark er en cykelnation, og er i princippet kun overgået af Holland....