Bæredygtigt tøj er godt for miljøet

Blomsten, Svanen og Økologi – det får de fleste til at tænke på en bondegård eller et liv på landet. Men det er faktisk også en indikator for hvor bæredygtige produkter viser sig at være, herunder også tøj. Du kender formegentlig svanemærket rengøringsmidler, dette gør sig også gældende på tøj.  Det er næppe nemt umildbart at finde ud af hvilke brands, som varetager disse værdier, da man næppe render rundt med en svane på sin trøje, men der er nogle tips til din søgning. 

Derfor har vi fokus på bæredygtighed

Du vil hurtigt opleve, hvis du dykker ned i trenden omkring bæredygtigt, samt miljørigtigt tøj, at rigtig mange producenter slår sig på at være bæredygtige. Så det kan ret hurtigt føles som en jungle, og man synes at midste modet til at finde tøj, hvor der også er tænkt på miljøet og produktionen. Fordi der findes selvfølgelig forskellige grader af hvornår et produkt er miljøvenligt og bæredygtigt. Nogle producenter mener, at deres tøj er miljøvenligt, blot fordi at det er produceret i Danmark. Det kan til en vis grad også være rigtigt nok, men der er nogle forskellige parametre, som udløser et mærkat med “Bæredygtigt tøj” – disse kigger vi lidt på.


Flere miljøvenlige materialer

Betegnelsen for miljøvenlige materialer er egentlig ret simpel. Det handler om at de materialer der anvendes, gør mindre brug af ressourcer, samt er dyrket uden pesticider i deres fremstilling, hvilket gør at de netop ikke forurener hverken luft, jord eller vandet.

Økologisk bomuld er et af de mest almindelige miljøvenlige materialer man anvender til produktion af tøj. Så længe vi taler bæredygtige materialer, samt miljøvenlige produkter, så er det som oftest brugen af materialer vi har fokus på, og ikke så meget selve produktionen, hvilket dog er noget man også bør holde et skarpt øje med. Men det kan være svært for forbrugeren at finde frem til produktionsforholdene, hvilket gør at vi kigger mod materialerne, da det er mest overkommeligt at tage stilling til.

Så næste gang du er på udkig efter en lille ny fin taske, så forsøg så vidt muligt at tage et kig på materialerne den er produceret udfra. Du bør i første omgang ikke tænke så meget på hvordan den er produceret, da det som sagt er super indviklet at finde frem til.

Vær dog ikke afskrækket

At man kan være opmærksom på de brands man vælger bør ikke nødvendigvis betyde at du kun kigger efter dette. Meget tøj er produceret under almindelig forhold, og kan altså være ganske fine produkter, ligemeget om det er 100% økologisk bomuld.

Så vær ikke bange, men køb som du hidtil har gjort, men hvis du er på udkig efter mere præcis viden omkring dine produkter, så ved du nu hvad du kan kigge efter på de små mærkater som er printet ind i tøjet.

God shoppelyst.

Skriv et svar